divendres, 24 de juliol del 2020

ESGLESIA DE SANT LLORENÇ I SANT PAU DE MONT. VIELHA E MITJARAN.

La Rosa Cequiel publica fotografies de l’Església parroquial de Sant Llorenç i Sant Pau de Mont a Vielha e Mijaran (Vall d'Aran) , Patrimoni Gencat ressalta que conserva encara elements romànics i barrocs.




L’església originàriament romànica, presenta actualment nombrosos afegits; aquests remodelatges afecten sobre tot la supressió de l'absis semicircular, l'afegiment de capelles (segle XVIII), construcció d'una nova portalada (segle XVIII), porxada del mur de migdia, etc.

Encara però, es pot observar l'entrada romànica original que actualment roman tapiada; es tractava d'un portal d'arcada de mig punt i dovellada.

Fotografia. Elisa Ros i Barbosa, 1982. Responsable del Àrea de Patrimoni Cultural del Conselh Generau d’Aran

L'entrada actual correspon a l'any 1721, tal com resa la llinda de la porta.

Presenta capelles afegides a Nord i a Sud (segle XVIII), i té campanar, de construcció recent, adossat a l'extrem W

Malgrat la tristíssima situació que patim a dia d’avui es del TOT RECOMANABLE la visita de Vielha e Mijaran (Vall d'Aran ...., de Catalunya, ara que encara és possible.

Eviteu-ho coincidir amb els Borbons, i feu-ho amb totes les mesures de seguretat, mascareta, distància ,... eviteu fer-vos mal, perquè com deien a bombo i plateret – i amb gran alegria - , els presumptes malfactors , Daniel de Alfonso Laso (Madrid, 1964) i Jorge Fernández Díaz (Valladolid, 6 d'abril del 1950) la sanitat catalana està a la U.V.I.

https://www.lavanguardia.com/politica/20160622/402690747904/fernandez-diaz-grabaciones-sistema-sanitario-de-alfonso.html


https://www.youtube.com/watch?v=Fd9tc663vW8


El tema no mereixia en el seu moment l’atenció d’un sistema judicial embrancat en qüestions del tot alienes al dret i la justícia.

Està clar però, que ja per acció, ja per omissió, bona part de les víctimes de Catalunya potser ENCARA VIURIEN, oi?

Sembla que caldrà esperar que sigui la justícia divina la que se’n ocupi, oi?.

Maleits !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada