dissabte, 7 de gener del 2017

BALANÇ

Quan s’acaba un any s’ha de fer balanç, el ‘oficial’ acostuma a trigar uns mesos, en aquests primers dies però, tothom fa una ‘avanç ‘ que pretén aixecar els ànims.


Els números bons ens parlen de les publicacions que hi ha a les següents pàgines :

5881 http://relatsencatala.cat/

4005 http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/

3669 http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/

3612 http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/

1077 https://issuu.com/1coneixercatalunya

Els números ‘dolents’ recullen el tancament de http://www.bergactual.com/ en el món digital , i de la Forja de Castellar del Vallès, i la revista Ancora de Sant Feliu de Guixols, dissortadament en un i altre àmbit, el digital i el de paper, les ‘víctimes’ han estat més nombroses, posar-se etiquetes de ‘català’ és MASSA SENZILL, exercir de ‘català’ és MÉS COMPLICAT, cal acceptar el peatge econòmic que suposa tenir i mantenir una llengua i una cultura pròpia,, l’asfixia ‘ dialogant’ en el terreny econòmic ha fet que la ciutadania majoritàriament es rendís als xinesos, i en el terreny cultural ha comportat un degoteig de tancaments.

Malgrat la victòria, no podem felicitar als guanyadors, perquè s’han saltat - i es salten – TOTES les normes del fair play. Vencen, però no convencen.

Considero un èxit total la consolidació del NADAL DE CONTE

http://www.valldelcorb.info/blogs/contesnadal/

Hem tingut el suport de la ciutadania –que és el que compta- ens hauria agradat que els mitjans públics i privats en llengua catalana se’n fessin ressò, sembla que encara ‘no toca’.

La recerca dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la dictadura franquista no ha trobat la resposta que esperàvem, de moment els col•laboradors son pocs, esperonem a tothom a fer-nos arribar a l’email coneixercatalunya@gmail.com imatges i dades de les que hi havia al poble on va néixer i/o en el que ara viu.

Hi ha tanta feina !!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada