dissabte, 31 d’octubre del 2015

TORRE DE LES HORES. CERVIÀ DE TER. EL GIRONÈS

Advertia quan retratava la mal dita Torre de les hores que no funciona el rellotge, per quina raó s’hauria de dir pròpiament TORRE DE L’HORA , perquè marca sempre la mateixa.

La descripció de patrimoni Gencat ens diu ; Torre de planta circular, medieval, per a la defensa de la vila. Es va completar modernament amb un pis per al rellotge amb campanes al cim. Té accés exterior que es fa a través d'una porta allindada, a la qual s'hi accedeix pujant tres esglaons. Presenta una sola obertura, de forma circular i petites dimensions, situada damunt la porta. La porta alta estava incompleta, se li ha afegit un templet de ferro al capdamunt, on s'ha instal•lat un rellotge públic. Arc portal: Portal d'entrada situat a l'antiga muralla medieval, dóna pas al que havia estat el carrer principal de l'antiga vila, el carrer de l'Hospital. És l'única entrada conservada entre un bigarrat conjunt edificat. Consta d'un gran arc de mig punt adovellat sobre el qual l'edifici existent obre dues finestres.


http://cerviaantic.org/wp-content/uploads/2013/04/BreuHist%C3%B2ria-del-Castell-de-Cervi%C3%A0.pdf
http://cerviaantic.org/?page_id=1032

El rellotge aturat és un símbol poderós que exerceix sens dubte la seva influència – negativa – damunt el poble i tots cadascuns dels cervianencs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada