dilluns, 26 d’octubre del 2015

EDIFICI DE LA CASA DE LA VILA. SITGES. EL GARRAF

Salvador Vinyals i Sabaté (Barcelona, 1847 – ídem, 1926), germanastre del també arquitecte Melcior Vinyals i Muñoz (Barcelona, 1878-1938), va ser l’autor de l’edifici de la casa de la Vila de Sitges que es troba situada al punt més alt de Sitges on abans havia estat el castell.

El primer projecte de la casa de la vila, degut a Adrià Casademunt Vidal , data del 1870, quan l'Estat cedí a la corporació municipal el terreny que ocupava el castell per a la seva construcció.

No fou però, fins el 25 d'agost del 1888 quan es començà a bastir sota la direcció de l'arquitecte Salvador Vinyals Sabaté, qui també realitzà el projecte encarregat per l'Ajuntament el 15-5-1879 i aprovat el 8-10- 1883.


La descripció de patrimoni Gencat ens diu que és un edifici aïllat, de planta baixa, pis i golfes. Les quatre façanes estan solucionades decorativament seguint l'estil gòtic civil català, si bé la principal és molt més complexa. Aquesta façana és de composició simètrica, amb un cos central ressortint. Té a la planta baixa tres obertures d'arc de mig punt que donen accés a un ampli vestíbul i una finestra a banda i banda. Al primer pis hi ha un balcó corregut amb barana de pedra, amb tres obertures rectangulars, i un balcó sense volada a cada costat. Les obertures de les golfes són rectangulars i de dimensions més petites. El cos central es soluciona a la part superior amb cinc finestres d'arc carpanell i coronament esglaonat, amb motius neogòtics.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada