dissabte, 24 d’octubre del 2015

CAN CODOLAR. LLAGOSTERA. GIRONÈS

La descripció de patrimoni Gencat ens diu; conjunt format per un gran casal rural, una masoveria i diverses construccions annexes. El casal és de planta quadrada, coberta de dues vessants i parets portants. Hi ha una comunicació vertical molt clara a partir de l'escala que també es reflexa exteriorment a la torre que destaca del conjunt. La façana principal presenta una composició típicament urbana amb balcons de ferro colat i mènsules sota la llosa de pedra. A la façana lateral hi ha una galeria amb obertures d'arcs semicirculars. El coronament de les façanes, de la torre i edificis annexes al voltant del pati es realitza amb balustrades acadèmiques de pedra artificial.


Can Codolar senyoreja el veïnat de Sant Llorenç de Llagostera, ja des de la carretera que en permet l’accés, ja des de la que transcorre entre Llagostera i Tossa, des de la que la casa se’ns fa visible.

M’explicaven que històricament hi va haver una pugna entre les propietats de Can Rissech, i Can Codolar; hores d’ara la primera passa un mal tràngol, i la segona atesa la desprotecció de l’activitat agrícola sobreviu amb més pena que gloria.

Sou pregats de fer les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada