dissabte, 24 d’octubre del 2015

LA DESSOLADA CASA PERE MÀRTIR ESTRADA BASART. SANT POL. SANT FELIU DE GUIXOLS. L’EMPORDANET.GIRONA

Llegia que la platja de Sant Pol, a Sant Feliu de Guíxols, va ser una de les pioneres de la Costa Brava a rebre turistes.
Fins a principis del segle XIX el paratge de Sant Pol era agrícola però va començar a canviar amb la fundació la fàbrica de manufactures de suro Estrada i Cia, propietat de Pere Màrtir Estrada i Basart.

La descripció de patrimoni Gencat ens diu ; edifici unifamiliar aïllat, situat a primera línia de mar i envoltat de jardí i tanca. Consta de planta baixa i pis, amb torratxa central més elevada i altres petites torres al voltant decorades amb trencadís blanc i blau. L'accés es fa per un cos lateral que comunica amb el jardí i amb l'habitatge. Un dels elements més remarcables d'aquest edifici són motllures d'ornamentació de les finestres, amb decoració vegetal típicament modernista.


L'obra és popularment coneguda com la "casa de les Punxes"; aquestes punxes o torres que li dónen nom corresponen a cadascun dels fills dels senyor Estrada, que les feia aixecar amb caràcter commemoratiu.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada