dijous, 15 d’octubre del 2015

ESGLESIA DE SANT NAZARI. LES OLIVES. PERALADA. L’EMPORDÀ SOBIRÀ. GIRONA. CATALUNYA

Feia una visita virtual a Peralada amb la revisió d’imatges de sortides fetes en anys anteriors, hi ha un cúmul de circumstàncies que ho expliquen, la primera és que el meu vehicle està al taller com a conseqüència d’un accident de tràfic , en el que NOMÉS va patir la planxa, la segona – compartida a desgrat per moltes persones – és un fort constipat que fa aconsellable alhora que la ingesta d’antibiòtics, limitar les sortides de casa al mínim possible , i la tercera és que la Canon 1000D em diu error 99 quan intento retratar, i sense una màquina fiable no puc desenvolupar aquesta afecció nostra.

Records a la Maria Dolores Costa Mari i a Maria Teresa Alonso Seisdedos.

L'església de Sant Nazari es troba situada a l'agregat de les Olives, uns dos kilòmetres al nord-oest de la vila de Peralada.


És un edifici aïllat, d'una nau amb absis semicircular, que ha experimentat nombroses modificacions al llarg dels anys. La porta d'accés es troba situada al mur lateral de migdia.; és una obertura allindada, molt senzilla. A l'absis, que conserva una antiga coberta de lloses, hi ha una finestra d'arc de mig punt, i al frontis una petita obertura allargada. La nau, amb els murs amagats per l'arrebossat, és coberta amb volta de maó de pla, i l'absis amb volta de quart d'esfera. L'arc triomfal és de mig punt. El campanar de cadireta, que s'eleva a la part dreta del frontis, és d'una sola obertura

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada