dijous, 15 d’octubre del 2015

ERMITA DE SANT PONÇ. TORDERA. EL MARESME

Recordo que aparcava en vehicle al començament d’una suau baixada, en aquell moment no em vaig parar a pensar, en perquè ho feia així.


Feia la visita d’aquesta ermita que conserva de l'època romànica l'absis semicircular i la nau de volta cilíndrica, ja que ha estat reconstruïda després d'un incendi.

La porta d'entrada i l'espadanya són de 1685.


La última reforma (1729) es feu en estil barroc i s'afegí un notable cobert porxat sostingut per dotze columnes d'ordre dòric, totes de pedra tallada.

La pica d'aigua beneïda és de 1737

Es restauraren l'any 1833, i val a dir que malgrat les diferents intervencions i reformes, el conjunt s'integra força bé.

A l'interior de la capella hi havia l'altar major, d'estil barroc, de gran valor, amb les figures que l'adornaven perfectament dibuixades i ben tallades per les mans d'un artista. Aquest altar havia estat consagrat l’any 1735, contenia una imatge tallada de Sant Ponç de gran valor. Actualment és molt senzilla.


Té molta tradició l'aplec de Sant Ponç, que se celebra cada any l'11 de maig.

Alhora de concloure la visita, el vehicle s’havia quedat sense bateria, i aconseguia engegar-lo deixant-lo anar fins per la suau pendent fins arribar a la gran esplanada. Entenia llavors que la decisió d’aparcar en aquell punt m’havia estat ‘ suggerida’ des del cel, el vehicle feia el camí des de Tordera fins a Castellar del Vallès sense cap problema.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada