divendres, 23 de gener del 2015

FÀBRICA-MAGATZEM "ROCA I CLOS". IGUALADA. L’ANOIA

Retratava al Josep Olivé Escarré, davant la façana del Passeig Verdaguer, 55 – cantonada amb el carrer de l'Amor, d’Igualada, que havia estat una fàbrica tèxtil edificada l'any 1923, per l’arquitecte Salvador Valeri i Pupurull (Barcelona, 1873-1954).


La descripció tècnica ens diu ; senzilla construcció industrial del Modernisme de la segona època, on el més remarcable és la façana exterior construïda amb pedra recoberta d'estuc de color ocre que deixa ressaltar el totxo vermell que domina la decoració amb línies sinuoses que arriben fins a l'acabament superior de l'edifici. Destaquen també les obertures amb un acabat excel•lent de totxo. Cal remarcar la preocupació de l'arquitecte per amagar les rasants de la teula aixecant per això el cos superior de l'edifici. La façana de l'Amor adopta un caràcter més racional.

Ens agradarà rebre informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com sobre els promotors d’aquest edifici, no sabia trobar-ne cap esment en el Pla Especial de Protecció i Conservació del patrimoni Arquitectònic i Catàleg. Terme Municipal d’Igualada http://www.igualada.cat/fitxers/regidories/urbanisme-i-mobilitat/pdf/memria.pdf


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada