dissabte, 24 de gener del 2015

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA. MONTSENY JUSSÀ. VALLÈS ORIENTAL.

Retratava al Josep Olivé Escarré, davant d’aquest edifici que dona nom a la població, la descripció tècnica ens diu que està fet de paredat, i que la façana està arrebossada, fou construït entre els anys 1562 i 1588, i és d'un gòtic tardà


La portada com la major part de la fàbrica és del segle XVI. Té un arc apuntat, format per fascicles de columnetes i les arquivoltes corresponents. Té dos pinacles pilastres. Damunt l'extradós hi ha decoració amb cards, i en la clau un floró que corona el pinacle. Damunt la portada hi ha un ull de bou. Sota la teulada hi ha una sèrie d'arcs trilobats, del 1939. Corona la façana una creu moderna.

L'església parroquial es va edificar sobre l'antic castell, al segle XVI, fent servir la torre de campanar, es una torre de planta circular de considerable alçada. La part superior fou sobrealçada posteriorment amb dos pisos hexagonals amb un finestra d'arc de mig punt de cada cara del cos superior.

La torre està coronada amb una coberta piramidal amb merlets esglaonats. La part rodona té un parament fet amb palets de riera i la part superior és de carreus ben tallats.

No trobava cap dada de la casa situada al costat dret de l’església, i que intueixo podria ser la rectoria.


Ni, tampoc d’un edifici situat just a l’entrada del poble, face to face, amb l’església.


Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@tmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada