dimecres, 28 de gener del 2015

ESTACIÓ DE SABADELL CENTRE DE LA LÍNIA BARCELONA-LLEIDA

Gabriel Batllevell i Tort, (Molins de Rei, 24 de desembre de 1825 - Sabadell, 19 d’agost de 1910) mestre d’obres, pare de l’arquitecte Juli Batllevell i Arús (Sabadell, 1864 – Barcelona, 20 de setembre del 1928), va ser segons la ficta tècnica de l’ajuntament, l’autor l’any 1889 de l’edifici de l’estació del ferrocarril de la línia Barcelona- Lleida.

No tinc cap dubte en relació a la capacitat – més que reconeguda de Gabriel Batllevell i Tort , l’edifici de l'Escola Pia de Sabadell (actual Ajuntament de Sabadell), el Casal Pere Quart, i la casa del Marquet de les Roques, de la mateixa família, a la vall d'Horta de Sant Llorenç Savall,....- , si però, de l’autoria d’aquest edifici, tota vegada que generalment les estacions eren dissenyades pels enginyers del ferrocarril. Sabadell, fora en aquest cas, l’excepció de regla.


La descripció ens diu ; edifici aïllat, de planta rectangular formada per un cos central de planta baixa i pis i dos laterals de planta baixa, amb una composició de façana simètrica, potenciant l’eix central a través del remat on hi trobem la inscripció de la data 1889 i una figura femenina en relleu de terracuita.

Autoritzem al Diario de Sabadell, i a qualsevol altra publicació escrita, a reproduir lliurement aquests articles.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada