dimecres, 21 de gener del 2015

ESGLÉSIA DEL CONVENT DE LA IMMACULADA CONCEPCIÓ. CAPUTXINS D’IGUALADA. L’ANOIA

Retratava al Josep Olivé Escarré davant la façana de l‘església dels Caputxins d’Igualada, com enlloc trobava cap referència a l’advocació d’aquesta església, ho demanava al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin, que em contestava : Convent de la Immaculada Concepció


Llegia que l’actual església va ser dissenyada l’any 1900 pel guardià del convent, P. Àngel d’Igualada, assessorat pel reverend Aleix Francolí i Armengol , prevere igualadí que fruïa de notables coneixements d’arquitectura religiosa. Aquesta nova església es va inaugurar l’any 1902.

En els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes, encapçalats pel general Franco, contra el govern de la II República Española, concretament cap a les 4 de la tarda del dia 23 de juliol de 1936 , l’edifici va ser assaltat, les imatges destruïdes, les dependències saquejades i, finalment, l’edifici va ser incendiat i, pràcticament, només van quedar dempeus les parets mestres calcinades, i algunes d’inservibles. Acabada la guerra, es van haver de refer del tot les voltes de l’església, obertes i desaprofitables.

El maig de 1940 van començar les obres de reconstrucció de l’església conventual, dirigides per l’arquitecte Cèsar Martinell i Brunet (Valls, Alt Camp, 24 de desembre de 1888 - Barcelona, 19 de novembre de 1973 , i el temple es va obrir al culte el 7 desembre de 1940, vigília de la Puríssima.

No disposa Igualada d’un Catàleg de Patrimoni en línia, fet extraordinàriament greu - des del meu punt de vista – atès el fet que la ciutat conserva - encara – un important nombre d’edificacions que constitueixen un actiu valuós.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , la desinformació vers els nostre patrimoni històric i cultural, és una eficaç eina en mans dels enemics de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada