divendres, 30 de gener del 2015

CAN BERTRAN. SANT ANTONI DE VILAMAJOR. MONTSENY JUSSÀ. VALLÈS ORIENTAL.

Del bloc ‘ Història de Vilamajor’ http://vilamajor.blogspot.com.es/ del Ferran Sarrià , http://vilamajor.blogspot.com.es/2012/05/can-bertran.html
reprodueixo ; Can Bertran rep el nom d'un antic militar de l'exèrcit que es convertí en un dels principals terratinents de Vilamajor i quina nissaga prové de l'època de Ramon Berenguer cap d'estopes el qual, quan anava de cacera, sojornava a la masia.

A principis del segle passat, l'arquitecte Rubió donà unitat al conjunt distribuint fileres de maons per les noves arcades i marcs de les finestres , amb la rojor dels quals conferia més vida al seu important aspecte.


Entenc - per la referència ‘ a principis del segle passat ‘ que es refereix a Joan Rubió i Bellver ( Reus, 24 d'abril de 1871 + Barcelona, 30 de novembre de 1952. )

Tota vegada que un altre notable ‘Rubió’ , Nicolau Maria Rubió i Tudurí ((Maó, Menorca 5 de febrer de 1891 - Barcelona 4 de maig de 1981 ), devia estar en el millors dels casos en els darrers anys de carrera.

Sant Antoni de Vilamajor no disposa d’un Catàleg de Patrimoni en línia, i això complica força la consulta relativa als elements patrimonials d’interès, el coneixement dels qual, possiblement portaria fins a la població, a algunes persones interessades en aquesta matèria, cal suposar atès el nombre de visualitzacions que teníem a data 30.01.2015 , 7.354.875 que no seria un nombre insignificant.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada