diumenge, 18 de gener del 2015

EDIFICI DE LES ANTIGUES ESCOLES PÚBLIQUES DE MASSANES. MONTSENY JUSSÀ. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

M’arribava fins a Massanes, al Montseny jussà, a la comarca de la Selva, per retratar l’edifici de les antigues escoles públiques, que començava la seva activitat amb un cens quasi idèntic a l’actual.

M’explicava un veí que l'edifici data del 1906, que l’any 1926, els propietaris, la família Cabrerol, van fer donació de la casa per tal de què fos dedicada a escola i casa per als mestres, exercia aquesta funció fins a l’any 1991.

A l’època del meu informant que té 80 anys, els nens estaven a la planta superior, la planta del mig era la residencia per als mestres, i la planta baixa acollia a les nenes.


La descripció tècnica ens diu ; edifici aïllat, situat al nucli urbà de Massanes. L'edifici, de planta quadrada, consta de planta baixa i dos pisos, i està cobert per una teulada a doble vessant amb el ràfec simple. A la façana, a la planta baixa, hi ha la porta d'accés en arc de llinda o arc pla. Al costat dret hi ha una finestra rectangular. Al primer pis, hi ha un balcó amb llosana de pedra sostinguda per mènsules i barana de ferro forjat, amb les inicials SM 1906, al que s'ha accedeix a través de tres portes en arc de llinda. El pas del primer pis al segon, queda remarcat a la façana per una línia d'imposta. Al segon pis, hi ha tres balcons, el central amb llosana de pedra sostinguda per mènsules i barana de ferro forjat, i dos de laterals sense llosana, amb barana de ferro forjat. Totes les obertures del segon pis són en arc de llinda. Els murs són de maons, i les façanes estan arrebossades i pintades de color cru amb un sòcol de color gris.

Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com del mestre d’obres i/o arquitecte, autor d’aquest edifici, que com el Pont Penjant, l’Ajuntament de Massanes, ni s’ha preocupat de senyalitzar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada