dilluns, 10 d’octubre del 2011

GRANOLLERS; III TROBADA COUNTRY A LA PLAÇA DE LA PORXADA.

Anàvem la Rosa, la Vicky, la Maria Jesús, el Pedro i l’Antonio a Granollers, ens havien convocat per assistir a la III ballada country a la Plaça de la Porxada de Granollers, el diumenge 9 d'octubre a partir de les 11:00h del matí i fins les 14:00h.Els feia la fotografia ‘històrica’ davant del Portal de Santa Anna - o de Caldes - ; poca gent coneix el fet que Granollers fins a la meitat del segle XIX, conservava una petita vila closa. Us imagineu – ni que sigui de forma virtual ( ara ni els ajuntaments, ni les persones particulars, arrosseguen un € ) – com seria de bonic poder-ho veure ?. Deixem la idea/proposta a qui vulgui, o sàpiga fer-ho.
http://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/10/granollers-record-de-les-muralles.html


Arribàvem a la Plaça just quan tocaven les 11,00 – en això de la puntualitat els catalans excel•lim, tothom sap que els anglesos en van aprendre de nosaltres, i ens ho van agrair bescanviant la nostra llibertat nacional per un illot ple mones al sud d’Espanya -; la temperatura era forta confortable , malgrat les tradicionals prediccions pessimistes dels meteoròlegs de la ‘ seva televisió’. Començo a creure que hi ha una conxorxa per arruïnar el sector turístic català.Vaig saludant amics a títol particular, ja que – aquest any tampoc – els organitzadors no han previst – malgrat disposar d’una taula per vendre samarretes – facilitar uns folis i un bolígraf perquè els assistents posin la seva població de procedència, sota el títol VENIM DE .El centre de Granollers està curull d’activitats adreçades als infants aquest diumenge, això provoca possiblement un major nombre d’espectadors, estimo però que en el nombre de balladores hi ha una petita davallada, que es pot explicar en part per la crisis econòmica – tot està relacionat ara amb aquesta dolorosa situació - , i per una oferta creixent i coincident de ballades en àmbits comarcals relativament propers. Deixo constància d’algunes absències remarcables; de l’Anoia – avui tenen festa a Igualada al mati i a la tarda a Òdena -, i del Berguedà.

D’aquest excepcional indret l’explicàvem alguna cosa a :
http://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/10/la-llotja-de-gra-de-granollers-la.htmlAdvertim un escut de pedra, amb el que semblen dos bernats pescaires, dites garses, al País València. Preguntem, és l’escut de la Vila ?.Recollíem les darreres imatges, passades les 13,30, un xic abans d’acomiadar-nos de la ballada.Granollers és candidata a la nominació de ‘Plaça Dura’; cal polir alguns ‘petits detalls’, i ho aconseguirà a la volta de pocs anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada