dimecres, 9 de desembre del 2020

QUE EN SABEM DE LA TORRE MODERNISTA DE CAN CLAPERS?. SENTMENAT.

 El Santi Toral Vives  havia publicat fotografies on apareix la Torre  modernista de Can Clapers Jussà, situada al Camí de Can Clapers, des de Palau Solità  i Plegamans.




Els amics de Pobles de Catalunya NO en tenen informació : 

http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=8659&fbclid=IwAR3sVWB5yQnayet8YYkRDFbERMKunZb4wRC12fqtKknrSoiIfARgbvyABgI


Sentmenat confegia un Cataleg de Patrimoni que incomprensiblement no és accesible des de la xarxa 


https://www.sentmenat.cat/actualitat/noticies/saprova-el-cataleg-i-pla-especial-de-patrimoni-de-sentmenat.html


En ocasió de publicar un post de  la Torre Pujol, construïda l'any 1918 , dèiem que  és obra de l'arquitecte Jaume Bayó i Font (Barcelona, 1873 - 1961) , al que se li adjudica l’etiqueta  de col•laborador d'Antoni Gaudí Cornet (Riudoms, el Baix Camp, 25 de juny del 1852 - Barcelona, 10 de juny del 1926)  , aquesta etiqueta lluy del propòsit dels que se la varen inventar,  comporta una menysvaloració de l’obra i àdhuc de la persona en aquest cas  de Jaume Bayó i Font ,  que fou l'arquitecte director de construccions per l'Exposició de Barcelona de 1929. 




http://coneixercatalunya.blogspot.com/2013/02/modernisme-sentmenat-la-casa-de-numero.html


De l’edifici  se’n fa una qualificació extremadament superficial,  és la clàssica torre modernista de l'època


La va encarregar en Ramón Pujol Raurell com a segona residencia d'estiueig. No podia accedir a l’Hemeroteca de la Vanguardia,  que tot fa pensar que passarà a ser un altre servei de pagament.


https://it.todocoleccion.net/collezionismo-affissi-piccoli/ramon-pujol-raurell-tintoreria-aprestos-estampados-algodon-madejas-barcelona-hoja-ano-1920~x212023476


Ens agradarà tenir noticia del promotor i de l’autor de la Torre modernista de Can Clapers , a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com


Catalunya us ho agrairà, i Sentmenat també, sempre és positiu aparèixer citat com un indret on es mantenen  elements del Patrimoni Històric , com  aquests edificis  del període modernista. 


Que Sant Menna  intercedeixi davant l’Altíssim perquè s’aturi aquesta sindèmia ,  que s’acarnissa amb les persones grans, els malalts crònics, i els que pateixen estretors econòmiques, i que no permeti que les propostes genocides que s’han fet publiques en els darrers dies quedin impunes.


Ens cal afegir ara com especial prec que Sant Menna traslladarà a l’Altíssim, que s’aturi la guerra genocida que iniciava la Rússia de Vladímir Vladímirovitx Putin ( Sant Petersburg, 7 d’octubre de 1952 ), contra el poble Ucraïnès. 


Em desplaïacomprovar que Sentmenat   és una més de les poblacions afectades  per la terrible infecció filonazi  ques’ha estes arreu de Catalunya



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada