divendres, 11 de desembre del 2020

EDIFICI DEL MUSEU COMARCAL DE LA GARROTXA , ABANS TORRE CASTANYS. OLOT. LA GARROTXA. GIRONA

 

Matias En Mais Castanyer publica una fotografia de l’edifici que acull avui el Museu del Volcans , i que va promoure  Llorenç Castanys – del que ens agradarà tenir coneixement del cognom matern i el lloc i data de naixement i traspàs, a l’email coneixercatalunya@gmail.com, castellardiari@gmail.com , que comprà la finca (abans Casa i hort de l'abat) a l'estat.

L’any 1844 el mestre d’obres, Josep Fontseré i Mestre ( Barcelona , 1829 + Barcelona, 1897) dissenyà una vil·la molt hàbilment composta, a partir d'un estricte eix de simetria i amb una clara influència italiana.

La descripció de Patrimoni Gencat ens explica que és una torre de planta rectangular rodejada d'un parc i jardins contemporanis a l'edifici.



A la façana principal destaca l'escalinata que forma un dibuix poligonal que porta al primer pis on es pot veure una galeria amb tres arcs de mig punt. Les finestres de la planta i del pis també són d'arc de mig punt.



Havíem documentat que l’edifici es va habilitar com escola.

L’Anna Maso Colldecarrera aporta una fotografia, amb aquest peu informatiu ,  a començament del segle XX, les olotines, ja s’hi fotografiaven.



Cuideu-vos molt, els catalans SEMPRE som “ grup de risc” ja per ladesatenció sanitària en que ens deixava el PP, ja per les amenaces genocidesque un dia si, i l’altre també es fan publiques amb total impunitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada