dijous, 4 de juliol del 2024

IN MEMORIAM DE LA CAPELLA DE SANTA ANASTASIA DE CAN CERVERA. EL MONTSENY. VALLÈS ORIENTAL.

  

L’Albert Oliveras i Folch (Montevideo (Uruguay) l 1 de desembre de 1899 + 24 de juliol de 1989) era alhora que un excel·lent esportista i fotògraf, la mostra palesa que el naixement NO CONDICIONA la capacitat relacional de les persones. L’any 1924 , Interior de la capella de Can Cervera. Montseny. El Vallès Oriental.

 

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceco/id/377/rec/49

El Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín) ens confirmava que l’advocació era la de Santa Anastasia.

https://algunsgoigs.blogspot.com/2018/10/goigs-santa-anastasia-verge-patricia.html

L'Enciclopèdia explica la" desaparició" de la capella de Santa Anastasia,  que va a tenir culte fins l’any 1936, i després va quedar abandonada, fins que fou destruïda barroerament pel propietari del lloc per a apropiar-se-la



https://www.enciclopedia.cat/catalunya-romanica/santa-anastasia-montseny

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2019/07/in-memoriam-capella-de-santa-anastasia.html?fbclid=IwY2xjawDw5rlleHRuA2FlbQIxMQABHQ4dugCqMO_4QViO8E78Q7nCG1LfPqfHIT76iV5x48boQ-k_kbbJX9UpVQ_aem_4grl0guOnVUMiTMvjBKbhw

http://www.campingmontseny.com/ermita_santa_anastasia.htm

 “ Els caïnites “   - amb independència del lloc on neixen - tenen aquest  “ pecat original “  de veure condicionada la seva capacitat de relacionar-se amb altres persones.

    Que santa Anastasia     i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  montsenyencs   , amazics,  illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada