dimecres, 10 de juliol del 2024

ESGLÉSIA DE VALLVIDRERA, ADVOCADA A L’ASSUMPCIÓ DE LA MAREDEDÉU, MAL DITA SANTA MARIA. BARCELONA

 

Josep Marimon i Vidal (Esparreguera, Baix Llobregat, 1879 - Barcelona, 1942) retratava l’any  1923, Vista de Vil.la Joana i l'església de Vallvidrera , advocada a l’Assumpció de la Marededéu, mal dita Santa Maria  per la nefanda influencia dels heretges  que no accepten allò que proclamava solemnement el  Concili d’Efes,   la maternitat divina de la verge «Mare de Déu» (Theotokos).



https://algunsgoigs.blogspot.com/2020/08/goigs-maria-assumpta-vallvidrera.html

https://algunsgoigs.blogspot.com/2012/04/goigs-la-mare-de-deu-de-vallvidrera.html

La Vil·la Joana, acollia els darrers dies de Jacint Verdaguer i Santaló (Folgueroles, 17 de maig de 1845 - Vallvidrera, 10 de juny de 1902)

https://www.espaisescrits.cat/ca/qui-som/centres/casa-verdaguer-de-literatura-muhba-vil-la-joana

 Que la Marededéu  i  Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels barcelonins,  jorbencs , pontarrins    ,     gitanos, aragonesos, asturians , ucraïnesos, russos , africans , castellans,   valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits , pagesos, ramaders, pescadors,  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada