dissabte, 20 de juliol del 2024

EXISTEIX ENCARA LA MASIA QUE RETRATAVA L’ANY 1982 LA ROSA SERRA ROTÉS?. CAL GERVASI. SANTA MARIA DE MERLÉS. EL BERGUEDÀ JUSSÀ.

 

A Catalunya tenim un tresor d’imatges :

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceccf/search

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecag/search

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecin/search

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceco/search

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/search

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/bcsalvany

..

Rosa Serra Rotés (Puig-reig, 1958) retratava  CAL GERVASI, Santa Maria de Merlès . El Berguedà jussà.



https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/3629

https://calaix.gencat.cat/handle/10687/81386

Al Mapa de Patrimoni Cultural, confeccionat per la DIPUTACIÓN PROVINCIAL DE BARCELONA , a la fitxa https://patrimonicultural.diba.cat/element/cal-gervasi, apareix un edifici que NO TÉ CAP SEMBLANÇA, pregunta;  existeix encara l’edifici que retratava la Rosa Serra Rotés?. 

El Setmanari d'actualitat del Berguedà, BERGUEDÀ ACTUAL, havia fet una gran tasca de divulgació del Patrimoni Històric de la comarca,  això sens dubte va molestar alguns sectors “ caïnites “, que no s’aturaven fins aconseguir el seu tancament per asfixia econòmica. 

 Que  Sant Antoni de la  Sitja,  elevi a l’Altíssim la pregaria dels  berguedans,   espunyolencs ,     corberencs ,    font-rubinencs   , santquirzencs ,   amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  saharauis ... , pescadors , pagesos, ramaders , menors estrangers no acompanyants, exiliats polítics ..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país. 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada