dilluns, 1 de juliol del 2024

IN MEMORIAM DE CAN SERRA I LA SEVA CAPELLA ADVOCADA A LA MAREDEDÉU DEL ROSER. SANTA CREU D’OLORDA. BARCELONA

 Lluís Estasen i Pla (Barcelona, 6 d'octubre de 1890 - 23 de juny de 1947), retratava entre 1915 i 1936)  Capella de la Verge del Roser de Can Serra. Santa Creu d'Olorda. Sarrià-Sant Gervasi (Districte). Barcelona


https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecag/id/42017/rec/54

L’ Álex García Visús, publicava en el seu excel·lent treball, Transformacions demogràfiques, agràries i senyorials a la Catalunya del segle XVIII: el cas de Santa Creu d'Olorda

Can Serra: la primera referència al mas és del segle XIV.

Va pertànyer al llinatge dels Serra des del segle XVII, fins que a mitjans del segle XX la van vendre a l'empresa Sànson, que només estava interessada en la finca per a l'extracció de calcàries.





 Avui dia pertany a l'Ajuntament de Barcelona i només queden algunes runes

    Que la Marededéu    i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  barcelonins  , amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada