dilluns, 6 de novembre del 2023

SANT GRAU I ALTRES “ TRESORS” PATRIMONIALS D’ALBONS . L’EMPORDANET

 A l'espera de fer-me les proves mèdiques que em demanen per al 3a revisió, colonoscòpia, tac, analítiques,..,   continuo amb la meva passióm com expicavaa suara : 

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2023/03/objectiu-sobreviure-la-quimioterapia.html

https://www.enciclopedia.cat/catalunya-romanica/sant-grau-dalbons

https://algunsgoigs.blogspot.com/2013/10/goigs-sant-grau-albons-baix-emporda.html

https://www.albons.org/blog/sant-grau-dalbons.html

El santuari és a uns 2km. S a ponent del poble d'Albons, a la serra del seu nom, prop de la font de la Merla. A més de Sant Grau s'hi veneren Sant Roc i Sant Sebastià.

L'aplec més popular, del 13d'octubre, que havia pràcticament desaparegut, ha estat recuperat aquest darrers anys amb molta empenta.

No gaire lluny de l'església, a l'indret de l'Olivet d'en Maçanet, hi ha vestigis escampats d'alguna antiga construcció, just en el punt on, segons creença popular, hi hagué una capella anterior a la de Sant Grau.

Hi ha més elements patrimonials d’interès a Albons :

AJUNTAMENT, ESCOLA I CASA DEL MESTRE / AJUNTAMENT


http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=albons&page=2&pos=20

ESGLÉSIA PARROQUIAL D’ALBONS, ADVOCADA  A SANT CUGAT

https://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1062731-pujolboira-mostra-el-sant-sopar-de-l-esglesia-d-albons.html

Quan al topònim ALBONS:

https://oncat.iec.cat/veuredoc.asp?id=1214

Passen els dies, les setmanes i  dissortadament no s’atura   la "monotonia criminal que alhora que contínua,  fa en un exercici de sadisme,  que bona part dels mitjans de comunicació audiovisuals, recullin les raneres de mort, de nens, dones, ancians,.., davant l'absoluta indiferència de la mal dita "societat civil"

Ah!, només te dret a defensar-se Israel, que com recordava l ’ António Manuel de Oliveira Guterres (Lisboa, 30 d’abril de 1949), també té, i des de fa molt anys , el dret d’ofendre als Palestins 

Les mares palestines que veuen morir els seus fills com a conseqüència dels atacs israelians, de fam, de desatenció sanitària, …, i els infants assassinats, son veritables sants.

Llàstima que aquesta imatge sigui - ara com ara - un desig, oi?



Jesús perdonava a Sant Pere que el negués fins a tres vegades la nit en que el detenien,  tenim entre nosaltres, “ conreadors de l’odi, contra Catalunya i el catalans “,     alguns amb vestit talar. Qui tingui orelles per escoltar, que escolti!!! 

Que  Sant Grau  i Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  armenis,   amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos,  jueus,   africans , sud-americans ,  afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada