dimecres, 29 de novembre del 2023

IN MEMORIAM. ESCOLA DE LA CLUA. SANT ESTEVE DE LA SARGA. PALLARS JUSSÀ

 

El 22 de novembre de 2023, anem amb la Pilar de la Pobleta a varis pobles del municipi de Sant Esteve de la Sarga, comarca del Pallars Jussà, província de Lleida.

Visitem La Clua.

 L’església està advocada a la Marededéu.

Una senyora de casa Canelles (a qui no preguntem el nom , sí confirma però,  que fa anys que és al poble) ens indica on hi havia l’escola. Gairebé en línia recta de casa seva.

A mida que t’hi atanses sembla un edifici molt gran i senyorial. Ja arribades impressiona la seva estampa i factura. Al primer cop d’ull veiem que el camí que hi conduïa s’ha perdut en gran part, davant la façana principal  però, encara s’hi aprecien les parets de pedra que el conformaven. Aquesta façana té una porta d’entrada i tres finestres. Es veu deteriorada i les escletxes ens deixen veure llum a dins, el que indica un col·lapse del teulat.

 


Com que l’accés està embardissat, costa fer la foto ja que et trobes sota risc de sortir amb la roba esquinçada. Puc agafar perspectiva des d’un altre indret i, efectivament, a  la coberta se li veuen els grans gaials i que resta mig caiguda.  

 


Donant una volta al contorn, trobo que l’escola no té altre accés que per la porta principal i com que tot està molt crescut, no es poden agafar les altres parets.

Ens va dir aquesta senyora que li hauria agradat que l’arreglessin encara que fora per a donar-li un altre ús, però no ho ha aconseguit. La gent està dividida en les opinions. Com no mirin de fer-hi obres aviat, ja no hi seran a temps. Una pena, perquè inclús mig caigut és un edifici singular i bonic.

Guillermina Subirá Jordana. Senterada (Pallars Jussà)

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada