dilluns, 6 de novembre del 2023

ERMITA DE SANTA MAGDALENA DEL PUIG. GELIDA. EL PENEDÈS SOBIRÀ

 

Patrimoni Gencat  explica que  l’ermita  de Santa Magdalena del Puig està situada a prop del nucli rural del Puig, en una zona envoltada de camps.

Té planta rectangular amb capçalera quadrada. La construcció és molt senzilla, de pedra amb contrafort, porta adovellada amb arc de mig punt, ull de bou i coronament amb espadanya i campana.

 La coberta és de teula àrab, a dos vessants. L'escut dels Bertran, senyors de la baronia de Gelida, apareix a diverses lloses sepulcrals.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/2674

http://www.gelida.org/fm/fm1993.htm

http://www.gelida.org/temple/lajoncosa.htm

https://algunsgoigs.blogspot.com/2021/04/goigs-santa-magdalena-gelida-alt.html

El terme capella designa un edifici religiós annex a d’altres construccions, o formant part d’una església.

El terme ermita designa un edifici religiós exempt, allunyat d’un nucli hàbitat.

Fotografies del Fons Salvany https://mdc.csuc.cat/digital/collection/bcsalvany/id/2982/rec/5

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/bcsalvany/id/2984/rec/16

Passen els dies, les setmanes i  dissortadament no s’atura   la "monotonia criminal que alhora que contínua,  fa en un exercici de sadisme,  que bona part dels mitjans de comunicació audiovisuals, recullin les raneres de mort, de nens, dones, ancians,.., davant l'absoluta indiferència de la mal dita "societat civil"

Ah!, només te dret a defensar-se Israel, que com recordava l ’ António Manuel de Oliveira Guterres (Lisboa, 30 d’abril de 1949), també té, i des de fa molt anys , el dret d’ofendre als Palestins 

Les mares palestines que veuen morir els seus fills com a conseqüència dels atacs israelians, de fam, de desatenció sanitària, …, i els infants assassinats, son veritables sants.

Llàstima que aquesta imatge sigui - ara com ara - un desig, oi?Jesús perdonava a Sant Pere que el negués fins a tres vegades la nit en que el detenien,  tenim entre nosaltres, “ conreadors de l’odi, contra Catalunya i el catalans “,     alguns amb vestit talar. Qui tingui orelles per escoltar, que escolti!!! 

  Que  Santa Magdalena  i Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  armenis,   amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos,  jueus,   africans , sud-americans ,  afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada