dissabte, 11 de novembre del 2023

HI HAVIA UNA CAPELLA LA TORRE GRAN ?. L’HOSPITALET DEL LLOBREGAT JUSSÀ.

 


L'edifici que apareix en primer terme a la dreta havia estat una capella ? En cas afirmatiu, sabeu quina advocació tenia?. Ens agradarà tenir-ne noticia a l'email castellardiari@gmail.com 

https://estimadaterra.wordpress.com/2021/06/26/masies-de-la-marina-de-lhospitalet-a-bellvitge-i-els-seus-voltants/

https://patrimonicultural.diba.cat/element/torre-gran


https://historiasdebellvitge.wordpress.com/2022/11/27/les-esquerdes-de-la-torre-gran-de-lhospitalet-de-llobregat/

Patrimoni Gencatens diu que és una construcció  de mitjans del segle XIX, i la descriu com Masia de planta baixa i dos pisos amb teulada a doble vessant i el carener paral·lel a la façana principal. La masia està formada, a més a més, per altres cossos, alguns d'ells annexos a l'edifici principal.

Totes les obertures segueixen uns eixos creant un ritme regular en la façana. A la planta baixa les portes i finestres són allindades.  Les del primer pis donen pas a petits balcons amb la barana de pedra. les finestres del segon pis són d'arc de mig punt geminades.

La línia de la cornisa es transforma en un frontó triangular dues vegades, tots dos decorats amb acroteris a la part superior.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/20670

No trobava cap dada de l’autor de la reforma i/o reconstrucció, com és mal costum d’aquesta terra, oi?.

 Ens agradarà tenir noticia de l’autor a l’email castellardiari@gmail.com  

  El REINO està convuls,  em cridava l’atenció una pancarta, en la que algú – possiblement descendent dels que s’alçaven contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República – reprodueix la frase que  té el seu origen,en la història de la mort del líder lusità Viriato, que va ser assassinat per tres traïdors anomenats Audax, Ditalco i Minuro.

https://www.lapatilla.com/2023/11/07/pedro-sanchez-traidor-cientos-de-personas-manifestaron-contra-la-amnistia-en-madrid/

Segons l'historiador Apiano, quan tots tres es van presentar davant el general Cinquè Servilio Cepión per cobrar la seva recompensa, aquest els va respondre que Roma no pagava traïdors: "Roma traditoribus non praemiat".

Els que aguanten la pancarta, i els seus ascendents, possiblement han viscut i viuen molt bé, d’ençà de la traïdoria del 8 de juliol de 1936

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada