dijous, 27 de gener del 2022

SANT GABRIEL DE VECIANA. L’ANOIA

 

El Josep M Tarrida Escayola pública fotografies de la refeta ermita de Sant Gabriel  de la que Patrimoni Gencat, encara en diu ; bastida al segle XV. Era lloc de pelegrinatge penitencial.






Ruïnosa pels efectes de la pluja del 1969 que va fer caure la teulada i del foc del 1980 que va fer malbé l'interior.


Edifici de planta rectangular i que estava coberta a dues vessants. Porta adovellada d'arc rebaixat. Exteriorment havia estat arrebossada. Al seu davant hi ha un petit recinte delimitat per una tanca de pedra. A l'interior es veuen restes d'una volta de canó feta de maó i es conserven parts de l'enguixat de les parets tot molt malmès.




Fotografia de Lourdes Ferrer i Huguet.       1983. Vista del interior de  l'edifici


El 29 de setembre de 2019 es va reobrir la capella ja restaurada després de tants anys de ruïna en una celebració presidida pel bisbe  de Vic, Romà Casanova i Casanova (Deltebre, 29 d'agost del 1956). Desconeixem la situació registral de l’edifici, si algú en té noticia agrairem ens ho feu saber a l’email castellardiari@gmail.com


http://veuanoia.cat/festa-grossa-a-veciana-per-la-recuperacio-de-la-capella-de-sant-gabriel/


Poseu l’Anoia a la vostra agenda. Eviteu   - si sou catalans, amb cognoms catalans - viatjar fora de Catalunya,  i molt especialment anar a Palència, almenys fins que la justícia actuï contra l’inefable Pablo Casado “ el sembrador d’odi “ . Eviteu relacionar-vos amb aquest gent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada