diumenge, 4 d’abril del 2021

L’ESGLÉSIOLA ADVOCADA AL “DÉU DESCONEGUT” ESTÀ AL TERME DE BASSELLA?. L’URGELL SOBIRÀ. VEGUERIA DELS PIRINEUS. LLEIDA, LA PROVINCIA “ ESPOLIADA”.

 

El Jordi Vila Juncá, sherpa emèrit dels Pirineus,  que exerceix de notari gràfic, narrador visual,  en diu Facebook, de les terres de l’Urgell sobirà i les comarques confrontades,  i l’Antonio Mora Vergés establien una joint venture, el Jordi Vila Juncá aporta les imatges, i , l’Antonio Mora Vergés fa la recerca d’informació, i confegeix la publicació que es penjarà en un blog, i al ensems us esperonem a compartir-la  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,  en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?


El Jordi Vila Juncá m’enviava una fotografia d’un petit edifici religiós amb aquest comentari “esta enfront de la Clua , a l'altre costat del pantà”, recavava la col·laboració de tothom per saber-ne la concreta advocació i el terme municipal en que es troba, la comarca a desgrat de l’inefable Amadeu Gallart i Sort (La Seu d'Urgell, 1947) és per a mi, l’Urgell sobirà, oficialment ALT URGELL. ALTO URGELL quan era obligat enraonar “ en cristiano “. Ah!, i pertany a l’espoliada província de Lleida.





Demanarem l’advocació al Centre de Documentació de Cultura Popular iReligiosa de Catalunya (Arxiu Gavín);  encara que em diuen que  s'acaba de crear oficialment la Comissió de Patrimoni de l'Alt Pirineu, intueixo que els primers resultats es trigaran a veure.


No espereu que ningú vingui a recuperar els vostres records, el que no feu vosaltres, quedarà per fer.


Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,   recordeu SEMPRE  que  en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.

 

Cuideu-vos molt, els que es comprometien a fer-ho , NO SON BONA GENT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada