divendres, 9 d’abril del 2021

CAPELLA DE SANT ANTONI DE COBORRIU DE LA LLOSA. LLES. LA CERDANYA JUSSANA. ELS PIRINEUS QUE MALDEN PEL SEU RECONEIXEMENT COM A VEGUERIA.

 

El Jordi Vila Juncá, sherpa emèrit dels Pirineus,  que exerceix de notari gràfic, narrador visual,  en diu Facebook, de les terres de l’Urgell sobirà i les comarques confrontades,  i l’Antonio Mora Vergés establien una joint venture, el Jordi Vila Juncá aporta les imatges, i , l’Antonio Mora Vergés fa la recerca d’informació, i confegeix la publicació que es penjarà en un blog, i al ensems us esperonem a compartir-la  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,  en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?


En aquesta ocasió publica una fotografia, Sant Antoni , entre Viliella i Coborriu de la Llosa. Lles. La Cerdanya jussana, que malda per esdevenir Vegueria dels Pirineus.




Patrimoni Gencat ens diu que la capella presenta tres parets i planta quadrada amb obertura frontal en direcció sud-oest. En l'actualitat l'accés a l'interior de la capella està barrat per una reixa de fusta amb porta; aquesta és també de fusta i presenta la meitat de barrots i la part inferior dues creus tallades. La coberta és de teula a doble vessant i l'interior està arrebossat amb calç. Al centre i adossat a la paret nord hi ha un petit altar sobre el qual s'hi obre una fornícula per a la imatge del sant. Actualment la fornícula està buida. El pedestal de l'altar està decorat amb pintures que representen un crismó. Motius vegetals i florals envolten la fornícula coronada per una creu també pintada.


Arreu de Catalunya, anem deixant el mateix missatge; No espereu que ningú vingui a recuperar els vostres records, el que no feu vosaltres, quedarà per fer.


Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,   recordeu SEMPRE  que  en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.

 

Cuideu-vos molt, els que es comprometien a fer-ho , NO SON BONA GENT


A Catalunya la sanitat pública no està valorant els historials mèdics per veure quina de les vacunes és menys “ perillosa” per a cada ciutadà, el resultat en nombre de morts és força elevat, i l’excusa  “ més en mata la Covid.19” és una més de les grolleries a que en té acostumats  aquest sistema pervers.

 


Ah!, estem al costat dels que defensen les Vegueries, i de qualsevol iniciativa que permeti retornar la vida tant als pirineus, com a d’altres indrets de Catalunya  que pateixen  un sever despoblament, i una vergonyant manca de serveis, la Segarra és una mostra sagnant.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada