dissabte, 7 de juny del 2014

SANTA MARIA DE BATET. OLOT. LA GARROTXA. GIRONA. CATALUNYA

El Manel Panedas retratava l’església de Santa maria de Batet, terme avui agregat al municipi d’Olot a la comarca de la Garrotxa.


La descripció tècnica ens diu que la porta d'estil neoclàssic de la façana de ponent data de mitjans de segle XIX, i que la part més interessant, romànica, és el campanar de torre, de tres pisos i teulat a quatre vessants, que fou sobrealçat durant el segle XVIII.

Conserva l'absis semicircular, amb pilars de suport i una finestra central que fou reformada en època més avançada, la qual mostra els vells carreus sota l'emblanquinada que la cobreix. La sagristia i les capelles laterals que ampliaren el temple pels costats sud i nord, desferen la seva factura originària, reconstruint també, a finals de segle XV i com a possible conseqüència dels desperfectes que ocasionaren els terratrèmols, la volta de la nau central.

A l'interior destaquen les capelles que, en temps del gòtic, es dedicaren a la Mare de déu del Roser i Sant Pere, amb voltes ogivals i les corresponents claus esculpides amb la imatge del Sant titular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada