dilluns, 9 de juny del 2014

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT ESTEVE. OLOT. LA GARROTXA. CATALUNYA

El Sergi Campas Canalias, retratava l’església parroquial de Sant Esteve d’Olot , en la que treballava - entre molts altres tècnics i artistes - Martí Sureda i Deulovol (l'Escala, 1822 - Girona, 1890).

La descripció ens explica que és un edifici de planta de creu llatina, amb una sola nau de 58 metres de longitud per 37'4 d'amplada i 52 metres de creuer. l'alçada és de 34'5 metres. Disposa de tres escalinates d'accés (als peus del temple i als extrems dels creuer.


La façana es construí l'any 1800 i el 1886 s'iniciaren les obres del seu embelliment. Estava originàriament destinada a constituir tres cossos: el central o frontis i els dos campanars. l'obra va restar inacabada. Les escales d'accés son més amples a la part baixa i més estretes a mida que es puja. Està feta de 18 graons dividits en dues zones de 9 cada una. Presenta una barana a cada cantó, molt decorada. A la part baixa hi ha dues bases per a aguantar les faroles. A la façana del Carrer Major hi ha encastades tres claus de volta. A la primera es poden veure dos àngels portant una gran custòdia, a la segona hi ha una gran mà que sosté unes balances i a la tercera hi ha la figura d'un Sant tocant un instrument musical.


Tant a l'interior com a l'exterior segueix les normes neoclàssiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada