dimarts, 24 de juny del 2014

LA CASA SAPERES. EL PLA DE SANTA MARIA. EL CAMP SOBIRÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

Que el Pla de Santa Maria no tingui un Catàleg de Patrimoni en línia, no em sembla dissortadament un fet extraordinari, recordo que en ocasió de demanar informació del promotor i del mestre d’obres de l’edifici que acull avui la Fundació Santa Teresa, al terme de Santa Oliva, al Penedès jussà, rebia un e.mail amb aquests termes :

Isabel Cubero Lavado, Benemèrita Alcaldessa de Santa Oliva , en relació a la petició que fèiem, ens fa arribar un email en el que ens diu : ‘us informo que no us podem facilitar aquesta informació segons la Llei Orgànica 5/1999 de Protecció de les dades de caràcter personal’.

La ‘ Casa Saperes’ és anterior a la II República Espanyola, i possiblement també al primer feixisme ( Dictadura de Primo de Rivera )
file:///C:/Users/TEMP/Contacts/Downloads/109044-217286-1-PB.pdf

Enlloc però trobava dades del promotor, ni tampoc del mestre d’obres i/o arquitecte.

La descripció ‘tècnica’ ens diu ;

Vivenda unifamiliar aïllada, envoltada per un ampli jardí i construïda al costat de l’antiga carretera que enllaçava el Pla de Santa Maria amb Valls.


Edifici irregular de composició, no obstant això manté un ritme harmònic en el tractament de les obertures i els petits elements decoratius. La porta d'entrada està protegida per una marquesina de teula àrab. En la part superior de la façana posterior hi ha dos petits terrats simètrics, protegits per barana de balustres. A la banda esquerra de la façana principal sobresurt un cos de planta i pis, amb coberta inclinada de teula. L'edifici consta de tres plantes i la seva estructura és de fàbrica imitant carreus. La coberta és de teula àrab formant un gran ràfec. Totes les obertures són rectangulars, simples. El color clar dels murs contrasta amb el blau fosc de les jardineres de les finestres.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Ocultar aquesta informació, com la de la ‘Casa Single’, la fàbrica, i les cases de la colònia, és una vergonya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada