Joan Torra Palou, encarregava la seva fàbrica d’embotits de Vic a l’arquitecte Enric Ferran Josep Lluís Sagnier i Villavecchia, marquès de Sagnier (Barcelona, 21 de març de 1858 –, 1 de setembre de 1931).
Lluís Domènech i Montaner (Barcelona, 21 de desembre de 1850 – 27 de desembre de 1923 ), fou l’encarregat de projectar l’interior d’una botiga d’embotits i queviures de luxe a Barcelona, el Colmado Torra y San -que posteriorment es digué Feliu y Mestre-, situat als baixos del carrer Portaferrissa, cantonada amb la Rambla dels Estudis.
file:///C:/Users/TEMP/Contacts/Downloads/234816-317287-1-PB.pdf
Amb aquestes referències, no sembla creïble que JOAQUIM COSTA I MAS (Vic 1851-1933). Industrial i comerciant. Home de múltiples activitats, que es va saber crear una posició envejable que el va col•locar entre les primeres fortunes de la ciutat, i que en caure la dictadura de Primo de Rivera va entrar a formar part de l’ajuntament de la ciutat, i per raó d’edat ser va ocupar l’alcaldia durant nou dies, del 26 de febrer al 7 de març de 1930. Va fer construir la casa Costa, a la plaça Major, l’any 1907.
http://www.vic.cat/fitxers/nomenclatorvic
Encarregues la tomba familiar, que hom troba tot just superar la porta d’entrada del Cementiri de Vic, situada damunt un pedestal amb graons a cada costat. Al damunt hi ha un sarcòfag, amb una columna de capitell corinti a cada costat. La part de davant presenta relleus amb una creu grega al centre i una au a cada costat, totes tres inscrites dins un medalló circular. Al damunt s'eleva un altre cos cobert a dues vessants i amb una arcada al centre que emmarca una pintura al fresca que representa la crucifixió de Jesucrist amb la Verge i amb Maria Magdalena i un xiprer a cada costat. Les dovelles de l'arcada tenen inscrit el nom de la família que posseeix el mausoleu. Al damunt hi ha el símbol de la mort. Es construït tot ell de pedra. L'estat de conservació és bo.
El Josep Olivé Escarré identifica aquests cognoms amb un dels grans propietaris al terme de Collsuspina, a la comarca natural del Moianès.
Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com del mestre d’obres i/o arquitecte autor d’aquest túmul.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada