dimecres, 11 de juny del 2014

PONT D'EN GÓMEZ, DE LA PRINCESA, DE LA CREU BLANCA, DE SANT FELIX ,.. GIRONA. CATALUNYA

La Carme De Pitu retratava el dit Pont d'en Gómez, Pont de la Princesa , o de la Creu Blanca, o de Sant Felix ( pensem que no es poden excloure, ara o en el futur, altres denominacions ).

El nom originàriament donat al pont ‘d'en Gómez’, prové de Miguel Gómez, - del que ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com del cognom matern, i del lloc i data de naixement i traspàs - propietari de la casa de la que val caldre enderrocar-ne un tros per a fer les obres de construcció, a l'entrada a la cruïlla entre el carrer Ballesteries i la pujada de Sant Feliu.

Sembla que aquest Miquel Gómez, tenia una empresa dedicada a la col•locació de bombes, estufes, canonades i aparells per a fabricació d'alcohols i aiguardents, i la designació amb el seu cognom del pont es va fer per la seva desinteressada col•laboració.

No trobava cap dada que expliqui ‘Pont de la Princesa’, ni tampoc de ‘ la Creu Blanca’ , la designació de Sant Felix està força clara, oi ?.

El pont salva el riu Onyar enllaçant la pujada de Sant Feliu, per un pas sota una casa, amb la plaça de Sant Agustí. Està format per un sol arc i presenta una considerables esveltesa tot utilitzant al límit les possibilitats del formigó armat. La barana de ferro és molt senzilla contribuint a donar un aire de lleugeresa a la construcció.


Entre els mesos d'octubre i desembre del 2011 s’hi va gravar una escena de la pel•lícula ‘Tinc Ganes de Tu’, adaptació cinematogràfica de la novel•la de Federico Moccia (Roma, Itàlia, 11 de novembre de 1963) ; això ha fes que es converteixi en lloc de culte per als seguidors d'aquesta saga, i altrament ha comportat un significatiu augment de cadenats a les baranes.

Substitueix l’anterior de fusta que fou construït l'any 1852.

Els plànols daten de 1914 i la construcció és d'un any més tard.

Girona es desprenia alegrement d’alguns dels ponts Eiffel que li atorgaven personalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada