divendres, 7 de juliol del 2023

TENIU DADES DE L’AUTOR DE LA PROMOCIÓ VILLA CONSUELO DE RIPOLL?. EL RIPOLLÈS

 

Villa Consuelo de Ripoll, segons ens diu Patrimoni Gencat; és un grup d’habitatges d'inquilins caracteritzats per la simplificació formal de l'esquema neoclàssic i l'absència d'ornamentació, que s’aixecaven a darreries del segle XIX, sembla que de forma quasi miraculosa, ja que no hi ha constància dels seus autors.


Fotografia de l’Enric

Esta clar però,  que algú en va fer els plànols, oi?.  A Ripoll hi havia mestres d’obres i algun   arquitecte, la manca d’aquesta dada ve a confirmar l’expurgo de la documentació del Patrimoni Històric que  s’accentuava quasi exponencialment durant la dictadura del general Franco.

Ambdós edificis introdueixen els arcs rebaixats a les plantes baixes i a l'última planta, utilitzada com a eixida, el dentell en les llindes en les llindes de les obertures, la continuïtat vertical dels balcons i la timidesa en el tractament de les cornises.

Edificacions aïllades on el sistema de façanes queda reduït al tractament de la principal, element de relació de l'edifici amb l'espai públic.

L'aparició d'aquest model tipològic de cases de lloguer situades aïlladament sobre la parcel·la és una opció encetada en els nous creixements sobre els eixos de les carreteres.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/4205

Els ajuntaments “ democràtics  a Ripoll i dissortadament quasi arreu de Catalunya, feien poc o res, per recuperar les dades relatives al Patrimoni Immoble històric, la  Sílvia Orriols Serra (Vic, 1984), té una ocasió d’or per a lluir-se i amb ella l’Aliança Catalana.


Esperem que, ara si , almenys en l'àmbit del Patrimoni Històric i/o Artístic, es faci realitat l'eslògan , oi?. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada