divendres, 7 de juliol del 2023

CASA PRAT. OLOT

 


El Valentí Pons Toujouse, havia publicat Ca l'Arau o dels Santa Coloma (Luisa de Prat).

https://www.arquitecturamodernista.cat/obres/es/olot/tots/ca-l-arau-o-dels-santa-coloma-luisa-de-prat

En el seu magnífic treball:

https://www.arquitecturamodernista.cat/

Patrimoni Gencat s’hi refereix com la Casa Prat, i la descriu com un edifici de planta rectangular, amb planta baixa, pis i terrassa. La primera va ser estucada imitant pedra. Té una àmplia porta central de mig punt amb pilastres i capitells decorats amb fullatges i la clau decorada amb volutes i un escut heràldic emmarcat per fullatges.

A l'entrada hi ha un doble arquet de mig punt amb una pinya penjant en la intersecció dels dos arcs. Cal remarcar que els batents de la porta són de l'època, en fusta treballada, amb decoració de fullatges. Les finestres de cada costat estan igualment decorades amb motius florals. El primer pis té una gran balconada sostinguda per mènsules, amb tres portes d'accés decorades igualment amb motius florals. És destacable el gran fris que corre sota la cornisa, amb fullatges i tres medallons amb les obertures de ventilació del cel ras, també decorades. La terrassa té la balustrada amb grans fullatges estilitzats i quatre pilastres coronades per sengles cistells de flor de pedra artificial. Als laterals hi ha dos cossos afegits posteriorment.

La casa, almenys exteriorment es salvarà de piqueta.

https://www.elpuntavui.cat/article/44128-lajuntament-dolot-modifica-dues-vegades-el-pla-general-per-salvar-can-prat-de-lenderrocament.html

Si disposeu de 435.000 € pot ser vostra :

https://www.idealista.com/inmueble/81785317/

Ens agradaria, som curiosos de mena, que  ens expliquessin les diferents denominacions de la casa , Ca l'Arau o dels Santa Coloma (Luisa de Prat)a l’email castellardiari@gmail.com .

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada