divendres, 7 de juliol del 2023

ESCOLES NACIONALS / INSTITUT DE FORMACIÓ PROFESSIONAL / AULES IES . LA BISBAL. L’EMPORDÀ JUSSÀ

 

No em sorprenia, som al REINO DE ESPAÑA, i s’ha fet una excel·lent feina de expurgo la documentació del Patrimoni històric i/o artístic de Catalunya, que l’edifici de les escoles construïdes entre els anys 1908 i 1909, sigui de “ pare desconegut”.


Llegia que s'organitzen en dos cossos de planta rectangular estructuralment idèntics. És interessant la utilització del maó com a element decoratiu conjunt.

L'any 1982 fou restaurat - ens agradarà tenir noticia de l'autor a l'email castellardiari@gmail.com - i s' hi afegiren nous elements com ara el pont que uneix els dos cossos.

Les Escoles Nacionals foren construïdes en la finca ocupada anteriorment pel Mas Barrot.

L'edifici es va inaugurar l'any 1909.

Coneixem un projecte de Pelayo Martínez Paricio (Figueras, Gerona, 15 de octubre de 1898 - Figueras, 13 de junio de 1978) signat el desembre de 1957 per la construcció d'un parvulari annex.

Després de la construcció del nou edifici escolar l'edifici acollia les aules de l'Institut de Formació Professional. Després, amb la reforma de l'ensenyament, passa a acollir aules de l'IES La Bisbal que actualment (2004) té tres seus: l'institut (reg. 1058), aquest edifici (antic FP) i aules en el CEIP Joan Margarit

Està previst que amb la construcció del nou institut d'ensenyament secundari, aquest edifici pugui albergar la seu del Centre de Recursos Pedagògics de l’Empordà jussà.

Ens agradarà tenir noticia de l’autor a l’email castelladiari@gmauil.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada