diumenge, 26 d’abril del 2015

SANT SERNI DE LA SALSA, OGERN. BASSELLA. L’URGELL SOBIRÀ. LLEIDA. CATALUNYA

Sortíem de Cal Ton ‘Parador de les Amèriques’ d’Ogern, el Josep Olivé Escarré, i l’Antonio Mora Vergés, havíem dinat esplèndidament, arròs mar i muntanya a la cassola, un quart de conill a la brasa, un exquisit codony amb formatge, i un cafè – tot al menú de la casa - felicitàvem al propietari, al que fèiem sabedor de que en faríem ‘bona publicitat’.

Ens indicava el camí per arribar a fins a Sant Serni de la Salsa, com ho havia fet en el seu dia, amb l’Enric Sanchez-Cid : http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2013/06/sant-miquel-de-saranyana-ogern-bassella.html
I també amb la Rosa i el Miquel :
http://escritalbergueda.blogspot.com.es/2013/03/sant-sadurni-o-serni-de-la-salsa-ogern.html

Viatjava amb un Smart , i decidia obviar el camí de terra, obtenia només una vista frontal d’aquesta església de la que ens diu la fitxa tècnica ; edifici d'una nau coberta amb volta de canó i sagristia afegida al mur nord. Absis semicircular amb una finestra. Al mur de ponent campanar de paret de dos ulls i al mur sud finestra de doble esqueixada. És una construcció rústega de pedres en filades.


Explicava el Miquel en la seva crònica ‘ hi ha una placa a la façana datada el 16 setembre 1984 en la que diu: El bisbe de Solsona Miquel Moncadas i Noguera (Muro, 19 de setembre de 1921 – Solsona, 1989), ha dedicat al Senyor aquesta església de Sant Serni de la Salsa, restaurada pel poble d’Ogern i la Generalitat de Catalunya'.

Us recomanem la visita d’Ogern, i molt especialment Cal Ton ‘Parador les Amèriques’.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada