diumenge, 12 d’abril del 2015

CEMENTIRI DE MALLA. OSONA.CATALUNYA

Retratava al Josep Olivé Escarré al Cementiri de Malla, a la comarca d’Osona. Val a dir que va quedar sorprès per l’estètica d’aquest fossar.


Llegia que el cementiri de Malla es va construir l'any 1982 per encàrrec de l'Ajuntament de Malla i la Diputació de Barcelona. Els autors del projecte van ser Pere Riera i Pañella, Josep M. Gutiérrez i Noguera , de l'empresa Rga Arquitectes, al vessant de llevant del Clascar, davant l'església parroquial de Sant Vicenç de Malla.


La descripció tècnica ens diu que està constituït per tres fileres paral•leles de nínxols situades de forma escalonada seguint el pendent del puig. En total hi ha 144 tombes de pedra artificial blanca, a les quals s'accedeix a través d'unes escales verticals de formigó situades a ambdós costats, que permeten recórrer el perímetre del cementiri. Davant les tombes hi ha una franja de marbre on hi consta gravat el nom del difunt, així com un passadís plantat amb herba.

La construcció va guanyar el primer premi "Obra nova planta del Patronat de la ciutat antiga de Vic" de l'any 1990. També figura en la "Muestra de 10 años de Arquitectura española. 1980-1990. Santander".

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l'email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada