dilluns, 13 d’abril del 2015

EDIFICI DE L’AJUNTAMENT DE PALAU-SAVERDERA. EMPORDÀ SOBIRÀ. GIRONA. CATALUNYA

Edifici projectat l’any 1915 per l’arquitecte Francesc de Paula Nebot i Torrens (Barcelona, 1883 - ídem, 1965), avui és la seu de l’Ajuntament.


La descripció de les escoles ens deia; l'edifici ocupa tota una illa delimitada pels carrers Nou, de l'Escola, Padró i Gironès. Edifici exempt de planta rectangular format per tres crugies, les dues situades als extrems més altes. Les cobertes són a dues vessants de teula àrab, amb voladís sostingut amb les mateixes bigues que les cobertes. Consta de planta baixa i un pis d'alçada. L'edifici té doble façana, tot i que la principal té sortida al carrer Nou. A la planta baixa hi ha un portal d'arc de mig punt ubicat a la crugia situada a l'angle est de l'edifici, la qual correspon a la caixa d'escala. Damunt seu hi ha dues finestres d'arc de mig punt, amb la línia d'impostes destacada i ampit corregut. A la part superior, un rellotge de sol decorat amb motius ornamentals. A la part central de la façana, les obertures són de les mateixes característiques que les de l'escala, agrupades per parelles. A la primera planta hi ha una terrassa amb barana d'obra motllurada i entaulament de bigues. La crugia adossada a l'oest presenta el mateix tipus d'obertures anteriors, però agrupades en grups de tres. A l'altell hi ha un òcul emmarcat. La façana posterior manté les mateixes característiques tipològiques que la resta de façanes de l'edifici.

Palau-Saverdera és avui un referent per a totes les persones que tenen intolerància als làctics tradicionals, vaques, ovelles, cabres, perquè hi ha una granja de búfales, animals que semblen haver-se adaptat molt bé a les condicions climàtiques de l’Empordà sobirà.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada