Acabava de posar damunt d’uns diaris les farigoles recollides aquest Divendres Sant – com mana la tradició – i cercava informació de la casa que es feia aixecar al carrer de Sant Bernat, 2 , de Sallent, el fabricant de teixits Martí Arau Quintana - , que l'any 1927 instal•là els primers telers sense llançadora de la conca del Llobregat- i que segons llegia lliurava l’ànima al Senyor l’1 de gener de 1934 a l’edat de 77 anys.
La descripció tècnica ens explica que l’Alexandre Soler i March (Barcelona, 1874 - 1949), va ser l’autor l’any 1910, d’aquest edifici d'estil modernista amb elements neogòtics, que té una estructura de planta baixa més un pis i golfes. Volta amb cúpula de vidre acolorit al forat d'escala interior. Vitralls emplomats. Oratori. Portes exteriors al pati de ferro forjat. Façana de pedra picada, amb frisos de ceràmica vidriada de color verd. Algunes portes i finestres tenen capitells amb decoració d'estil corinti i arcs neogòtics. Destaca una torre amb cúpula per damunt del nivell de la teulada.
Ens agradarà tenir – si més no – informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com de l’advocació de l’oratori de la casa, ho demanarem al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ), i des d’aquí també a la família propietària de l’immoble.
Rebia des del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ) , un parell d’imatges:
1ª Capella oratori de la Marededéu del Roser
Casa Arau
Construïda l’any 1925
Destruïda l’any 1936
Foto anys 1930 de Ramón Camprubí i Agulló de Sallent
2ª Capella oratori de la Marededéu del Roser
Casa Arau
Construïda l’any 1945
Foto maig 1979 de Ramón Camprubí i Agulló de Sallent
Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l'email coneixercatalunya@gmail.com
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada