dijous, 15 de març del 2012

LLINARS DEL VALLÈS. EL POU DE GLAC DE CAN MORA

L’alçada sobre el nivell de mar de Llinars del Vallès és de 193 metres, això, i l’actual climatologia fan difícil imaginar-nos que en algun moment del passat, es feia gel en aquestes contrades; ho confirma però l’existència de pous de gel, per veure’n un seguia fidelment , les instruccions que ens deixa el Pere Bascones en el seu magnífic treball :

http://www.perebascones.com/pousdeglac/inventari.html

El pou de can Mora està dins la finca de la masia en el camí d'accés al restaurant. Es tracta d'un pou de glaç adossat al desnivell del terreny, la part nord-est queda recolzada al marge del camp i la resta exempta.


És de planta cilíndrica i coberta amb cúpula, pel costat sud està reforçat amb contraforts. El parament del murs estan fets amb pedra pissarrenca un xic escairada i còdols.

La cúpula que està feta amb maó està coronada per una esfera i havia estat recoberta amb teula àrab. Presenta dues obertures, un al nord a nivell del camp sembrat i l'altra a un nivell inferior més a prop del torrent, les dues estan obrades amb maó són d'arc carpanell i estan tapiades.

Us deixo més instruccions per accedir-hi :

Localització: Masia del Pou de Glaç. Ctra. C-251 Km.12. En el camí paral•lel a l'autopista A-7 en direcció a Girona, davant de l'antic seminari del maristes. Al peu de la nova porta d'accés.
Per Autopista C-32

Sortida enllaç C-60 direcció Granollers, Sortida La Roca – direcció Sta. Agnes de Malanyanes – Centre comercial La Roca.

Enllaç amb Variant C-35 direcció St. Celoni – Llinars del Valles. C-35 sortida no 45 (Llinars del Valles – Dosrius) en rotonda, direcció dosrius.

A 5 metres entrada camí de sorra a l’esquerra. Tot recte esta Masia del Pou de Glaç.

Per Autopista AP-7

Sortida de Cardedeu. Enllaç amb Variant C-35 direcció St. Celoni – Llinars del Valles. C- 35 sortida no 45 (Llinars del Valles – Dosrius) en rotonda, direcció dosrius.

A 5 metres entrada camí de sorra a l’esquerra. Tot recte esta Masia del Pou de Glaç.

Per Antiga Comarcal C-251 al Km 12 entrada de camí de sorra direcció Seminari del Maristes.

Venint de Cardedeu esta a 1 Km de la Benzinera Meroil passat la cruïlla de St. Antoni de Vilamajor.

Venint de St. Celoni, sortida de la variant per Llinars del Valles - Polígon Industrial i passat el Polígon de la Yorka, a ma esquerra entrada per illeta direcció Seminari del Maristes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada