diumenge, 24 de gener del 2016

SINDICAT AGRÍCOLA. CONSTANTÍ. EL TARRAGONÈS

Trobava com a tota informació a la pàgina de patrimoni Gencat; el sindicat agrícola està compost per un edifici de planta baixa i pis. És situat davant de l'Ajuntament al carrer Major.


Fou bastit l'any 1914

A partir de la llei reguladora de l'associacionisme agrari de 1906 es construí el Sindicat Agrícola i Caixa Rural l'any 1914, que tenia la seu al carrer Major, 18 amb la participació de 87 socis fundadors que avalaren, amb el seu patrimoni, el sindicat agrícola reformista.

El sindicat assumí una tasca cultural, amb obres musicals i representacions dramàtiques.

Cap dada del mestre d’obres i/o arquitecte, autors d’aquest edifici.

Assolir un bon nivell d’informació del patrimoni històric és el que diferencià una ‘ Nació Civilitzada’ de la resta, Catalunya està dissortadament lluny encara de tenir aquesta consideració.

Cal recordar que s’anomena ‘Guerra Civil’ el conflicte bèl•lic que s’iniciava amb la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM de la II República, la victòria militar transformava en herois als delinqüents, i en delinqüents a la immensa majoria de la ciutadania que estava – i està – desitjosa de viure en un regim democràcia.


Amagar les dades relatives als autors d’aquest edifici, i/o als de les antigues escoles publiques, no contribueix precisament a recuperar un bon ‘clima social’, sempre, sempre, quan demanes dades de patrimoni, tens la clara sensació de que estàs amoïnant als que les tenen, i que en virtut d’un mandat legal les haurien de fer publiques, qualsevol explicació desprès de quasi 41 anys de la mort del sàtrapa, sona com una ‘excusa del mal pagador’.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada