dilluns, 25 de gener del 2016

MAS DE VENTURA, MAS DE GINER I DE SANTA MARIA

Llegia a patrimoni Gencat; , les primeres notícies del mas són del 1700, actualment acull les oficines del polígon industrial del Francolí. És una hisenda molt gran que constitueix una partida de terra.

La masia és una de les més notables del terme per la seva magnitud. Havia estat fortificada i encara conserva les restes de les defenses. L'edifici presenta les característiques següents: té planta baixa, pis noble i golfes. Als dos costats de l'edifici hi ha sengles galeries emmarcades per arcs de mig punt que donen molta gràcia al conjunt i que són, juntament amb la petita església, els elements més destacables del conjunt. Aquesta porxada es troba col•locada al primer pis. El mas està tot ell arrebossat de calç. Presenta a la façana principal un rellotge de sol.



Fotografia de l’any 1984. Teresa Sánchez

L'església està adossada al costat dret de la masia. Té un frontó que es recolza damunt quatre columnes estriades d'estil dòric. La capella va estar sota advocació de Nostre Senyor Jesucrist.


Fotografia de l’any 1984. Teresa Sánchez

Llegia que dins la capella actualment només hi ha un orgue bastant deteriorat, en demanaré imatges al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ) .

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Podeu veure'n imatges a : http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=3399

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada