dijous, 7 de gener del 2016

ESTATUA DEL SAGRAT COR DE JESÚS DEL TIBIDABO. BARCELONA

La primera estàtua va ser obra de Frederic Marès i Deulovol (Portbou, 1893 - Barcelona, 1991). Ens agradarà rebre'n una imatge a l'email castellardiari@gmail.com 

 No va donar temps a instal·lar-la a dalt del cimbori doncs en els dies foscos que seguien a l’alçament armat dels militars feixistes encapçalats pel general Franco  contra el govern LEGÍTIM i DEMCRÀTIC de la II República   es van fondre les 5 tones de bronze del que estava feta per fabricar armament.



Matias En Mais Castanyer, publica fotografies de la imatge de l'estàtua actual, obra de Josep Miret i Llopart (Barcelona, 1900 - ibídem, 1978) , es va fondre en bronze en els tallers de Barberi d'Olot (Girona). Té 7 metres i mig d'alçada i pesa 4.800 quilograms. 



Va ser beneïda a la terrassa davantera del Temple el 3 de desembre pel doctor Gregorio Modrego Casaus (El Buste, Aragó, 17 de novembre de 1890 - Barcelona, 16 de gener de 1972), bisbe de Barcelona i va ser pujada el 10 d'octubre de 1961, en complir els 75 anys de la donació de la cimera a Sant Joan Bosco.


Joan XXIII, nascut Angelo Giuseppe Roncalli (Sotto il Monte, 25 de novembre de 1881 - Ciutat del Vaticà, 3 de juny de 1963) , va encendre per primera vegada la il il•luminació de l'estàtua i el temple va dir: "  A l'il il•luminar aquest monument al Sagrat Cor i la muntanya del Tibidabo, corona de Barcelona, pedestal i tron de Crist Rei, volem invocar la seva benevolència sobre aquesta magnífica ciutat i sobre Espanya sencera, que paternalment beneïm ".




La Foneria Barberi, com tantes altres empreses de caire " cultural" queia víctima del " foc amic " . Catalunya no necessita enemics - que en té, molts i particularment malvats - ,  l'acció dels " amics "  ja aconsegueix, una vegada i altra  evitar que assolim la llibertat. 

http://campaners.com/php/fonedor.php?numer=41

https://www.viaempresa.cat/es/empresa/barberi-la-campana-gerundense-que-se-silencia_22528_102.html

Em desplaïa comprovar que Barcelona , com també Olot,    apareixen a la tristíssima relació de poblacions afectades  per la  terrible infecció filonazi  que s’ha estes arreu de Catalunya

Invoquem al Sagrat Cor de Jesús perquè s'escolti la nostra sempiterna pregaria a l'Altíssim,   Senyor ;  allibera el tu poble !!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada