dilluns, 19 de maig del 2014

MERCAT DEL PLA. LLEIDA

Francesc de Paula Morera i Gatell (Tarragona, 1869 - Lleida, 1951), aixecava l’any 1920 aquesta gran estructura per acollir un Mercat Municipal , situat prop de la Seu Vella, on hi hagué les casernes militars que ocupaven l'emplaçament de l'antiga universitat.


La descripció – quasi telegràfica ens diu - el Mercat del Pla és un edifici aïllat, d'una nau rectangular amb una sola llum i semisoterrani. Accés pels testers salvant problemes de nivell.

Façana amb sòcol de pedra suportant pilars d'obra vista embeguts a la parets arrebossada. Finestrals allargats. Interior completament lliure.

Compta amb un soterrani.

Llegia que avui el Mercat del Pla és un mercat radical de moda de Lleida, que estarà obert de l’1 al 15 de cada mes, de 10h a 21h.

Es tracta d’un nou concepte de retail, una nova fórmula que s’implanta a l’antic edifici modernista del Mercat del Pla: un espai de pop up stores o botigues efímeres que s’aniran renovant cada període, cada mes. Les vendes seran d’estocs, amb grans descomptes del 60, 70 i 80% de descompte, tot i que també s’hi podran trobar petites col.leccions càpsules o noves línies de marques que volen provar coses noves al mercat.

Mercat del Pla comptarà amb grans marques reconegudes però també amb dissenyadors emergents amb producte diferencial.

Comencem amb moda però volem integrar diferents sectors. Cada mes trobareu entre sis i vuit marques en pop up stores ubicades a l’interior del recinte del Mercat. En aquest calendari podeu consultar les marques que vindran en els propers mesos.

En un escenari singular com és el Centre Històric de Lleida, Mercat del Pla és un nou model: venda d’estocs a les pop up stores de l’1 al 15 de cada mes.


En aquests quasi 100 anys de vida l’entorn del Mercat ha vist molt canvis , i no sempre per a millorar.

Malgrat gaudir d’un ‘estacionament tou’, preferia deixar el meu vehicle davant l’edifici de la Universitat, i el Museu Diocesà i Provincial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada