divendres, 30 de maig del 2014

ESGLÉSIA DE SANT ESTEVE D’AVINYONET DE PUIGVENTÓS. EMPORDÀ SOBIRÀ. GIRONA. CATALUNYA

L’Anita Valeri Puigvert retratava l'església de Sant Esteve, parroquial de d’ Avinyonet de Puigventós, on està situada al centre del poble, a la comarca de l ’Empordà sobirà.

La descripció tècnica ens explica que és un edifici de grans dimensions, d'una nau i planta rectangular. Conserva elements d'èpoques diverses, que corresponen principalment a dues etapes constructives (segles XII-XIII i segle XVIII), així com la fortificació del temple amb murs emmerletats i atalussats que indiquen la seva integració al castell veí. Els merlets, perfectament conservats, presenten els garfis dels mantellets.

L'antiga portalada es troba actualment tapiada i només se'n pot observar la forma de l'arc de mig punt de l'arc exterior.
Al centre de la façana hi ha una finestra atrompetada d'arc de mig punt, i a la part superior un campanar de paret de dos pisos amb arcs de mig punt.


La façana actual es troba situada a llevant i mostra el timpà corresponent a la portalada romànica encastada al mur, damunt la porta rectangular d'accés, aquesta intervenció, duta a terme amb els ‘ diners d’Amèrica’ correspon la data del 1780 que hi ha en una de les obertures.

L'interior és cobert amb volta de llunetes i decorat amb motllures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada