divendres, 30 de maig del 2014

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA MAGDALENA D’ESPLUGUES. LLOBREGAGT JUSSÀ.

Esplugues de Llobregat quedava dins ‘ el Cercle Boig’ en els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes contra el GOBIERNO DE LA II REPÚBLICA ESPAÑOLA, i el vergonyós i tristíssim paper que hi feia l’església catòlica – del que fins a dia d’avui no ha demanat perdó a les víctimes. Amb la PAX FRANQUISTA, i la posterior ‘Democraciola’ que ens portarà a la misèria més absoluta, formarà part del mal dit ‘ Cercle Roig’.

Llegia que l’església parroquial de Santa Magdalena fou incendiada dos cops durant el mes de juliol de 1936, i com a conseqüència els murs quedaren esquerdats i la coberta s’esfondrà.
http://www.cultura.arqbcn.org/arxius/publicacions/Destrucci%C3%B3_2.pdf


L’autoria d’aquest ‘nou temple ‘ és de Climent Maynés Gaspar (1894 - 1981), que aixecarà un edifici d'una nau amb capelles laterals construïdes entre els contraforts. A la façana s'obre un rosetó de vidres acolorits. Porta amb llinda i un timpà de mig punt. Al costat esquerra s'alça el campanar, quadrat, amb quatre finestrals de mig punt, amb l'esfera del rellotge davant i un cimal de ferro per sostenir les campanes. L'obra és tota de maçoneria.


El retratava curull de persones perquè coincidia la nostra visita amb l’època de les ‘ comunions’.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada