dimarts, 27 de maig del 2014

EDIFICI DE L’AJUNTAMENT. VILANOVA DE LA BARCA. SEGRIÀ. LLEIDA. CATALUNYA

Llegia que la Guerra Civil s’acabava OFICIALMENT a Vilanova de la Barca, l’any 1990 data en que el MOPU tornava a l’Ajuntament els terrenys no edificats, dels 86 803 m2 , que la direcció general de Regiones Devastadas adquirí per tal de reconstruir la localitat.

Vilanova de la Barca es troba a la riba esquerra del Segre, aigua amunt de la confluència amb la Noguera Ribagorçana i el Riu Corb. El poble, situat en un dels fronts bèl•lics, fou durament castigat per les forces feixistes en el període 1936-39, passada la contesa , l’any 1941 es va començar la reconstrucció del nucli urbà que preveia, a més de les cases per als habitants, un mercat, un poliesportiu, una zona d’esbarjo, piscines, una caserna de la guàrdia civil i una biblioteca, entre d’altres equipaments, finalment s’arribaren a construir i/o reconstruir alguns dels habitatges, l’ajuntament, que és un edifici de planta baixa i dos pisos, situat com a cap d'una plaça de regust clàssic. Arcuacions a la planta baixa i de dimensions més petites a l'últim pis. Composició simètrica i absolutament racional. Interior amb una gran sala d'acollida que dóna pas a una gran escala imperial que distribueix els despatxos al pis principal. Obra arrebossada i fusta, i l’església parroquial de l’Assumpció de la Marededéu.


No disposa Vilanova de la Barca d’un Catàleg de patrimoni en línia, i no hem trobat enlloc cap esment de l’arquitecte de Regiones Devastadas encarregat de la reconstrucció, i per tant també de l’Ajuntament i l’Església Parroquial de l’Assumpció de la Marededéu.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada