dimarts, 6 de maig del 2014

LA SANTÍSSIMA TRINITAT DE LA RÀPITA DEL MONTSIÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

No trobava l’autor d’aquesta església parroquial advocada a la Santíssima Trinitat quina façana retratava la Roser Riubrugent‎; de la descripció reprodueixo ; situada en un extrem de la part fortificada de la plaça de Carles III, presenta un atri avençat, rematat per una balustrada, amb quatre columnes en pedra, de fust llis i capitells toscans, a doble alçada dels porxos, amb accés des de aquests.


Part superior, amb finestral d'arc de mig punt, centrat, està rematat per un frontó sobre quatre falses pilastres amb capitells jònics. Coberta a dues aigües. Al costat esquerra presenta una torre alta, de planta quadrada, sobre una gran cornisa, acabada amb un campanar, amb frontons sobre falses columnes i capitells jònics.

A l'interior té una ampla nau central amb pilastres estriades, arquitrau corregut i cornisa de la qual parteix una volta de canó amb arcs torals decorada per cassetons quadrats i tancada amb un absis semicircular, de volta de quart d'esfera i cassetons, també. Als costats, dos petites naus laterals.

Altar d'alabastre, decorat amb columnes i frontó partit amb la imatge de la mare de Déu a sobre, dins la fornícula.

Va ser restaurada l'estiu de 1990, afectada de xilòfags i despreniments.

De l’afegit Sant Carles – obligat aquí com el Sant Joan de l’Orta a la Terra ‘Noble’ – em diuen que ‘ millor no posar-ho’ , cosa que, encara que tard, faig amb molt de gust.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada