dimecres, 14 de maig del 2014

CASA MAGÍ LLORENS DRAGÓ. LLEIDA. CATALUNYA

No té gaire perspectiva aquest magnífic edifici que fa cantonada entre els carrers Major i Cavallers; del que fou el promotor Magí Llorens i Dragó, de professió banquer, que s’hi traslladaria a viure; l’arquitecte va ser Francisco Lamolla i Morante, (Lleida, 1869- Osca 1928), i el període de construcció va dilatar-se des de l’any 1898 fins l’any 1907.


La descripció ens diu ; edifici d'habitatges en cantonera, de planta baixa i quatre pisos. Façana que matisa la perspectiva horitzontal amb balconades corregudes tot i rematant el xamfrà amb tribuna envidriada. Alguns interiors conserven els originals enteixinats al sostre i pintures murals modernistes. Escales de pedra, estructura mixta de murs i pilars, forjats de fusta i volta catalana, balconada de forja i pilars de fosa, son destacables també les pintures de l’interior del portal d’accés.

Hi va viure el poeta Magí Morera i Galicia.(Lleida, 1853 - 1927)

L'industrial Enric Serecigni i Tabener , inaugurava en aquesta casa el Porfoliograph l'any 1918 que fou de les primeres sales de projecció de cinema.

Ens agradarà rebre les vostres aportaciosn a l'email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada